Annons
Annons



Torsk med kräftstjärtar, pinjenötter och champagnesås


Ingredienser

4 bitar torskfilé (tips är de som är styckfrysta)

Salt

1 liten burk kräftstjärtar

Smör

50 g pinjenötter

1 dl hackad dill

Nymalen vitpeppar

Champagnesås

0,5 dl vatten

1,5 msk konc kycklingfond

2  dl matlagningsgrädde

1 msk majsstärkelse

Salt

Nymald vitpeppar

1 dl champagne eller mousserande vin

Tillbehör

Hemmagjort potatismos

Lättkokta sugar snaps eller sockerärter

 

Gör så här

Sätt ugnen på 175°C.

Klicka ett par smörklickar på en plåt, ställ in i ugnen och låt smälta, ta ut plåten. Salta fisken lätt på båda sidorna.

Låt kräftstjärtarna rinna av.

Smält smör i en stekpanna. Lägg i pinjenötterna och låt dem fräsa tills de får lite färg. Ta pannan från värmen. Blanda i kräftstjärtar, dill och peppar.

Fördela kräftröran över fisken. Baka fisken mitt i ugnen ca 15 minuter.

Champagnesås

Koka ihop vatten, fond och grädde utan lock, ca 5 minuter.

Rör ut majsstärkelsen i lite vatten. Tillsätt redningen i en fin stråle och fortsätt koka ca 5 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar,.

Vid servering, häll i champagnen och värm såsen försiktigt, den får inte koka.

Servera fisken med potatismos, champagnesås och sugar snaps.

torsk

TAGGAR
Kommentera | Translate
OM JULIA

Julia Krischel är känd efter att ha medverkat i flera dokusåpor som Top Model, Paradise Hotel och Big Brother. Hon lever livet efter sin egen väg och är inte rädd för att gå emot strömmen. Julia är utbildad makeup artist och hudterapeut och älskar allt inom skönhet. Hennes andra passion i livet är matlagning. I bloggen kommer ni bland annat få ta del av smaskiga recept och inspirerande skönhetstips.

juliakrischel@hotmail.com



Annons




Annons

Laddar