Annons
Annons



Tacopaj med lime, paprika och chili


Ibland hinner Jimmy och lilla A hem innan mig på vardagarna och då lagar jag middagen innan jobbet. Jag vill alltid att de finns mat klar hemma när de kommer hem hungriga <3
Här kommer min variant av tacopaj (perfekt att förbereda inann), supergod med en touch av lime, paprika och chili. Toppad med lök, tomat, ett täcke av creme fraiche och ost!
Till detta serverades en fräsch sallad, salsa och nachochips, så gott!

Ingredienser
Pajdeg
100 g smör
3,5 dl vetemjöl
3 msk vatten
1 tsk salt

Fyllning
600 g nötfärs
1,5 påse tacokrydda
1 lime
0,5-1 gul lök
2 tomater
2 dl creme fraiche paprika/chili
2 dl creme fraiche naturell
Riven ost

Tillbehör
Gurka
Paprika
Sallad
Salsa
Nachochips

Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda ihop ingredienserna till en pajdeg och pressa ut den i en pajform. Förgrädda pajskalet i 10 min.
Bryn nötfärsen i en stekpanna, tillsätt tacokrydda och 1 dl vatten.
Riv skalet från lime (försiktigt så inget vitt kommer med, det smakar beskt) och lägg över det i stekpannan med nötfärsen, pressa över limesaften.
Skala löken, skär lök och tomat i tunna skivor.
Lägg över nötfärsen i pajskalet, lägg över lök och tomat på nötfärsen.
Blanda den smaksatta creme fraichen med den naturella och bred ett täcke över nötfärsen. Toppa med riven ost. Ställ in i ugnen i 20 min.
Får pajen snabbt färg så kan man lägga över en bit ugnsfolie tills den är klar.

Servera pajen med en fräsch sallad, salsa och nachochips.

IMG_0729 (1)

TAGGAR
Kommentera | Translate
OM JULIA

Julia Krischel är känd efter att ha medverkat i flera dokusåpor som Top Model, Paradise Hotel och Big Brother. Hon lever livet efter sin egen väg och är inte rädd för att gå emot strömmen. Julia är utbildad makeup artist och hudterapeut och älskar allt inom skönhet. Hennes andra passion i livet är matlagning. I bloggen kommer ni bland annat få ta del av smaskiga recept och inspirerande skönhetstips.

juliakrischel@hotmail.com



Annons




Annons

Laddar