Annons
Annons



Senapsbiff med bulgursallad, grillad paprika och brieost


Det blir mycket bulgur nu, men det är för John vill ha lite nyttigare mat så va gör man inte för att göra honom glad 😉 Jag brukar koka min bulgur i grönsaksfond så får den mycket godare smak 🙂

Ingredienser
500 g nötfärs
1 gul lök
1 ägg
1,5 msk konc kalvfond
2 msk dijonsenap
Salt
Peppar
3 klickar smör
Bulgur
1,5 msk konc grönsaksfond
1 msk olivolja
1 röd lök
1 msk balsamvinäger
200 g grillad, strimlad paprika
1 påse babyspenat
200 g brieost

Gör så här
Sätt ugnen på 150 grader.
Finhacka den gula löken. Blanda löken med nötfärsen och ägget. Blanda ner senap, kalvfond och smaka av med salt och peppar. Forma till biffar.
Lägg två klickar smör på en plåt eller ugnssäker form och låt smöret smälta i ugnen. Ta ut plåten/formen.
Värm upp en stekpanna på hög värme och smält en klick smör i pannan. Vänd snabbt ner biffarna så de bara får en fin stekyta, lägg sen över biffarna på plåten/formen. Ställ in i ugnen 10-15 min.
Koka bulgur enligt anvisningarna tillsammans med grönsaksfonden.
Skär den röda löken i klyftor och bryn den mjuk i en stekpanna tillsammans med olivolja. Häll på balsamvinäger och låt puttra.
Låt de grillade tomaterna rinna av i en sil och häll sen över dom i stekpannan med löken.
Grovhacka babyspenaten och skär brieosten i bitar. Vänd snabbt ner babyspenaten och brieosten i stekpannan.
Blanda bulgur med salladen och servera tillsammans med senapsbiffarna.

IMG_5177

TAGGAR
8 kommentarer | Translate
OM JULIA

Julia Krischel är känd efter att ha medverkat i flera dokusåpor som Top Model, Paradise Hotel och Big Brother. Hon lever livet efter sin egen väg och är inte rädd för att gå emot strömmen. Julia är utbildad makeup artist och hudterapeut och älskar allt inom skönhet. Hennes andra passion i livet är matlagning. I bloggen kommer ni bland annat få ta del av smaskiga recept och inspirerande skönhetstips.

juliakrischel@hotmail.com



Annons




Annons

Laddar