Annons
AnnonsSanningen om Bearnaisesåsen..


Självklart hade Tv3 klippt bort avhyvlingen jag fick av Aschberg i onsdagens program av ”Hoppas det smakar”..  Men som jag skrev så lovade jag att avslöja vad det handlade om..

I programmet så fick vi göra Bearnaisesås. Vi får ingredienser och veta vilket maträtt vi ska göra, men vi får inga mått eller veta hur man tillagar.
Eftersom bearnaisesås kan var svår att tillaga så valde produktionen att ge oss en lapp där det stod hur man skulle göra, inga mått men 15 steg och följde vi dessa så sa Aschberg att vi skulle lyckas med Bearnaisesåsen. Det som händer efter detta är sen bortklippt..

Det ni tv-tittare inte fick se var att jag kollade på lappen, läste igenom den snabbt och konstatera att den inte stämde. Det var två saker som var fel, bl a så stod det inte att man skulle sila bort löken, pepparkorn och dragonkvistarna som man kokar in i början.
Aschberg såg att jag blev förvirrad av lappen och frågade hånfullt om det var nått jag ville säga. Jag svarar då att jag inte ville verka kaxig på något sätt men lappen vi fick med stegen för hur man gör en Bearnaisesås inte stämde. Han hånskrattar då och jag får världens avhyvling, en sån avhyvling bara Aschberg kan ge. Han sa bl a:
-”Du! Du som är en amatör står och säger att vår kock som jobbar på de finaste restaurangerna i Stockholm har skrivit fel? Hahaha!! Du vet väll att han står i studion och ser detta va och kommenterar programmet?”
Aschberg hånade mig totalt och jag får fram:
-”Som sagt, vill inte va kaxig på något sätt, men det är två saker som är fel. Nej jag har aldrig gjort Bearnaisesås innan men det betyder inte att jag inte är väldigt påläst. För även om jag aldrig gjort det så vet jag iaf hur man gör”.

Jag valde att lägga lappen upp och ner och göra Bearnaisesåsen på rätt sätt. Dimitrios slängde sin lapp för han var kaxig och ni såg ju hur det slutade för honom.. Roger och Susanne följde lappen och det slutade med att båda bl a hade massa lökbitar i sin Bearnaisesås! Så ska en Bearnaisesås absolut inte vara, den ska vara slät så det ska som sagt silas bort innan! Men vi hade inte ens en sil i köket så fick ta durkslag… Men jag gjorde det iaf.
Detta valde dom att klippa bort helt och Aschberg nämnde inte ens all lök i Rogers och Susannes Bearnaisesås sen när han smakade av..

En person ur produktionen kom dock fram till mig efter vi lagat maten och sa att jag hade haft rätt. Kocken hade sagt att han hade gjort fel och att jag gjorde så man skulle göra.
Så synd att de inte tog med detta… Hade varit kul att få se Aschberg äta upp sin avhyvling.

sas

TAGGAR
10 kommentarer | Translate
OM JULIA

Julia Krischel är känd efter att ha medverkat i flera dokusåpor som Top Model, Paradise Hotel och Big Brother. Hon lever livet efter sin egen väg och är inte rädd för att gå emot strömmen. Julia är utbildad makeup artist och hudterapeut och älskar allt inom skönhet. Hennes andra passion i livet är matlagning. I bloggen kommer ni bland annat få ta del av smaskiga recept och inspirerande skönhetstips.

juliakrischel@hotmail.comAnnons
Annons

Laddar