Annons
Annons



Risotto med kyckling, svamp och philadelphia


Blev en sen middag idag så gjorde en risotto med kyckling och champinjoner, tar bara 25 min att tillaga.  Jag gjorde den lite annorlunda denna gången och hade i philadelphiaost så den blev riktigt krämig och god 🙂

Ingredienser 4 port
4 st kycklingfilér
2 msk konc kycklingfond
3 dl arborioris
250 g champinjoner
4 st salladslökar
100 g naturell philadelphiaost
Rapsolja
3 msk vitt vin
Salt
Nymalen svartpeppar

Gör så här
Skär kycklingfilén i cmtjocka bitar. Stek i en stekpanna med rapsolja. Salta och peppra.
Koka upp 1 liter vatten med kycklingfond. Lägg i arborioris och låt koka i 20 min utan lock.
Skölj champinjoner och salladslök. Skär champinjonerna i fjärdedelar och strimla salladslöken (spara ca 1 salladslök till garnering).
Stek champinjoner och salladslöken med lite rapsolja i en stekpanna till den fått fin färg.
När riset är klart, blanda ner kyckling, champinjoner och lök i riset. Rör ner philadelphiaosten, vinet och smaka av med salt och peppar (var inte rädda för att peppra på).
Strö över den sparade salladslöken och servera.

IMG_1204

 

TAGGAR
Kommentera | Translate
OM JULIA

Julia Krischel är känd efter att ha medverkat i flera dokusåpor som Top Model, Paradise Hotel och Big Brother. Hon lever livet efter sin egen väg och är inte rädd för att gå emot strömmen. Julia är utbildad makeup artist och hudterapeut och älskar allt inom skönhet. Hennes andra passion i livet är matlagning. I bloggen kommer ni bland annat få ta del av smaskiga recept och inspirerande skönhetstips.

juliakrischel@hotmail.com



Annons


Annons

Laddar