Annons
Annons



Fläskfilé och kantarellpasta


Vi hade lite kantareller över hemma så slängde ihop en enkel lunch till mig och Jimmy. Kantareller ger otroligt god smak och det behövs inte alltid så mycket ingredienser för att det ska bli gott.
Denna gången tog jag lite av det vi hade hemma. Annars brukar jag även ha i persilja, körsbärstomater och en skvätt vitt vin. Testa gärna det om ni vill också (hoppar då över att flambera med cognac).

Jag flamberade köttet i cognac för att framhäva smakerna ytterligare.
När ni flamberar så glöm inte att dra av stekpannan från plattan först. Stekpannan måste få svalna lite så inte spriten kokar när ni häller på den.

Se till att ha ett större lock nära tillhands ifall ni behöver släcka elden (om lågorna blir oroväckande höga, dock inte så vanligt att de blir det)

Håll bort huvudet från stekpannan.

Stäng sen av fläkten, risken är annars att lågan blir hög. Använd gärna en längre tändare så ni inte bränner er.

Skyffla över spriten över köttet, annars kommer spritångorna bara brinna upp vid sidan av köttet och vi vill ju ha smak på köttet 🙂

Ingredienser
1 liter kantareller
En klick smör
1 gul lök
600 g fläskfilé
ca 1 dl cognac
3 dl grädde
2 msk konc kantarellfond
1 kruka färsk timjan
Riven parmesan
Pasta Penne

Gör så här
Rensa kantarellerna. Lägg dom i en torr stekpanna och bryn tills vattnet i dom puttrat bort.
Hacka löken fint.
Lägg i en klick smör i stekpannan med kantarellerna, tillsätt löken. Bryn tills löken börjar bli mjuk.
Lägg kantarellerna och löken till sidan på en tallrik.

Putsa fläskfilén och skär den i cm-tjocka skivor. Bryn fläskfilén i stekpannan med en klick smör tills köttet är genomstekt.
Dra stekpannan till sidan så det får svalna lite.
Flambera fläskfilén med lite cognac  (häll över lite cognac och tänd på, läs beskrivningen ovanför)
Lägg i kantarellerna och löken i stekpannan tillsammans med fläskfilén.
Tillsätt 3 dl matlagningsgrädde och konc kantarellfond.
Hacka en halv kruka med timjan. Lägg ner det i stekpannan.
Smaka av med salt, peppar och ev mer timjan.
Lägg upp i djupa pastatallrikar, toppa med riven parmesan och en kvist timjan.

13716139_10157188309395321_5802568145307877557_n

TAGGAR
OM JULIA

Julia Krischel är känd efter att ha medverkat i flera dokusåpor som Top Model, Paradise Hotel och Big Brother. Hon lever livet efter sin egen väg och är inte rädd för att gå emot strömmen. Julia är utbildad makeup artist och hudterapeut och älskar allt inom skönhet. Hennes andra passion i livet är matlagning. I bloggen kommer ni bland annat få ta del av smaskiga recept och inspirerande skönhetstips.

juliakrischel@hotmail.com



Annons




Annons

Laddar