Annons
Annons



Vaniljpannacotta med päronkompott och kaksmulor


Pannacotta går alltid hem, enkelt att förbereda och otroligt gott som avslutning på en middag! Idag serverades den med en päronkompott och kaksmulor, underbar kombination!

Ingredienser 4 port
3 st gelatinblad
5 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 vaniljstång
1 tsk citronskal (riv på den fina delen och inget vitt från skalet får komma med, det smakar beskt)
5 st småkakor

Kompott:
400 g päron (ca 3 st normalstora)
1 dl strösocker
1 msk citronsaft

Dekoration:
Citronmeliss

Gör så här
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min.
Koka upp grädde och socker under omrörning. Skär vaniljstången på längden och skrapa ut fröna med en liten sked och lägg vaniljstången och fröna i kastrullen. Koka upp igen och ta av från plattan. Låt stå och dra i 10 min.
Ta ur vaniljstången och sila massan genom en finmaskig sil.
Ta upp gelatinbladen och krama ur vattnet. Lägg ner gelatinbladen i den varma massan och rör om tills det smält.
Tillsätt citronskalet.
Häll upp i små glas och ställ in i kylen minst 1 timme.

Skala och kärna ur päronen. Skär päronen i små bitar. Lägg päron, strösocker och citronsaft i en kastrull och koka under omrörning tills päronen är mjuka och kompotten inte är lös längre. Låt svalna.

Krossa kakorna, i en mortel eller hacka försiktigt med en kniv till mindre bitar.
Lägg päronkompotten på vaniljpannacottan precis innan servering, strö över kaksmulor och dekorera med citronmeliss.

12080030_10156114854115321_2187890146853998335_o

TAGGAR
3 kommentarer | Translate
OM JULIA

Julia Krischel är känd efter att ha medverkat i flera dokusåpor som Top Model, Paradise Hotel och Big Brother. Hon lever livet efter sin egen väg och är inte rädd för att gå emot strömmen. Julia är utbildad makeup artist och hudterapeut och älskar allt inom skönhet. Hennes andra passion i livet är matlagning. I bloggen kommer ni bland annat få ta del av smaskiga recept och inspirerande skönhetstips.

juliakrischel@hotmail.com



Annons




Annons

Laddar