Annons
AnnonsTips inför bröstoperation


Det är inte jätte lång tid kvar nu innan jag har min bröstförstoring hos Johan Nordquist på Bellakliniken. Längtar! 🙂

Det är lätt att man bara fokuserar på operationsdagen men det är så mycket mer innan och efter. Så här nedanför kommer lite tips inför sin operation. Efter en bröstoperation så kan man ha ett nedsatt rörelseförmåga och man har ganska ont. Så var beredd på att du inte kan lyfta dina armar så högt eller kunna ta i saker som att tex öppna burkar. Så se till att ha så mycket som möjligt förberett där hemma och ha det du kan tänkas behöva inom räckhåll.

 

Att tänka på innan sin operation:
-Röker du? Sluta 3 veckor innan din operation, ladda upp med nikotin tuggummi och nikotinplåster. Rökning hämnar din blodcirkulation och därmed blir din läkning sämre efter operationen.

-2 veckor innan din operation så ska du sluta äta e-vitamin som förlänger blödningstiden annars. Ta heller inga värktabletter som innehåller acetylsalicylsyra (Magnecyl, Bamyl, Treo m fl) då det är blodförtunnande.

-Ca 2 veckor innan din operation så kommer kliniken skicka ut en kallelse. Där kommer det stå viktig information inför din operation som datum och vilken tid på dagen du ska vara där. Se till att komma i tid så du inte stressar innan din operation. Det är lätt att man blir hispig för man är nervös så se till att att ta det så lugnt som möjligt för din egen skull.
Det kommer även stå vilken tid du bör sluta äta och dricka innan din operation, det brukar vara kl 24.00 dagen innan (midnatt).

-Dagen innan, ät saker som är lättsmälta för magen, det mår man oftast lite bättre av sen.

 

Saker att fixa hemma innan operationen:
-Se till att ha lagat mat och fryst in matlådor. Dagen innan operationen så är det skönt att handla hem och fylla upp kylen med lätta saker, som yoghurt, juice, pålägg och andra saker du tycker om och lätt kan få i dig då man inte alltid har jätte mycket matlust efter en operation. Handla även hem toalettpapper.

-Köp smärtstillande, kirurgtejp för dina ärr, en liten flaska kemisk bensin som tar bort klisterrester från tejpen (ca 30kr på apoteket), kompresser.

-Det är vanligt med förstoppning efter sin operation, på apoteket finns hjälpmedel som är skönt att ha hemma. Katrinplommon och psylliumfrön är naturliga hjälpmedel.

-Spypåsar till hemfärden kan behövas.

-Det är även väldigt vanligt med svampinfektion efter en operation då antibiotikan som du får slår ut den naturliga balansen. På apoteket finns hjälpmedel för det.

-Har din kirurg sagt att du ska använda bh efter operation? Se till att ha köpt en anpassad efter din kirurgs råd innan operationen.

-Städa ordentligt hemma så du inte behöver göra det på ett tag.

-Tvätta upp allt tvätt så du har allt rent.

-Ändra om i garderoben så du har sköna kläder i bra höjd, sköna byxor som inte sitter åt i midjan (man blir så svullen om magen efter narkosen) och tröjor du inte behöver dra över huvudet.

-Har du en morgonrock? Häng fram den så du efter din operation lätt kan ta på dig den, superskönt att torka i den istället för handduken då man är så öm i kroppen efter operationen.

-Ställ fram allt du kan behövas inom räckhåll tex handdukar, toalettpapper, smärtstillande.

-Byt lakan i sängen dagen innan operation och bädda upp sängen med extra kuddar. Efter en operation kan det vara svårt att ligga helt rak och då är det skönt med extra kuddar som stöd.

-Skruva lätt upp burkar i tex kylen, det kommer du inte orka göra efter din operation.

-Man är näst intill orörlig första dagarna efter sin operation, så bunkra upp med tidningar, böcker, filmer eller annat du tycker om.

-Försök se till att någon närstående hämtar dig efter din operation, det är verkligen guld värt.

 

Saker som är bra att ta med sig till operationen:
-Lämna alla smycken hemma, under operationen så får man inte ha några smycken på sig och det är så lätt att man glömmer/tappar bort dom efter operationen.

-Lätta sköna kläder, gärna mjukiskläder som inte sitter åt eller behövs dra över huvudet.

-Ev Bh om din kirurg sagt att du ska ha med dig det.

-Skor som är lätta att sätta på. Knyt upp dom på plats så du bara kan trä i fötterna efter.

-Använder du linser? Ta glasögonen istället denna dag.

-Legitimation och pengar  (kolla om de tar kontant eller kort innan) om du ska betala din operation på plats eller bevis på att din operation är betald.

-Mobil och laddare.

-Man sover väldigt mycket efter sin operation och man är inte på toppen av sin hjärnkapacitet, men ska du övernatta så kan en lättläst tidning, musik, eller ljudbok kan vara skönt.

-Toalettartiklar, rena underkläder, hudlotion, läppbalsam (man blir lätt torr efter den antibakteriella duschen man gör innan sin operation)

Bellakliniken
På bilden ser ni Bellakliniken som jag kan rekommenderar varmt!

 

 

TAGGAR
21 kommentarer | Translate
OM JULIA

Julia Krischel är känd efter att ha medverkat i flera dokusåpor som Top Model, Paradise Hotel och Big Brother. Hon lever livet efter sin egen väg och är inte rädd för att gå emot strömmen. Julia är utbildad makeup artist och hudterapeut och älskar allt inom skönhet. Hennes andra passion i livet är matlagning. I bloggen kommer ni bland annat få ta del av smaskiga recept och inspirerande skönhetstips.

juliakrischel@hotmail.comAnnons


Annons

Laddar