Annons
AnnonsThaiwook med röd currysås


Lyfter fram denna favoriten som blev gårdagens middag. Hemmagjord thai är så mycket godare och fräschare än köpt, har ni aldrig gjort det själva så måste ni testa! 🙂

Ingredienser
2-3 st kycklingfiléer
Olivolja
Salt
Peppar
2 st squash eller zucchini
1 röd avlång paprika
100 g haricots verts
0,5 lime
koriander

Röd currysås:
1 msk currypasta
1 msk olivolja
1 burk kokosmjölk
1 msk farinsocker
1 tsk fisksås
Sweetchili
Sambal oelek
Salt

Ris

Gör så här
Skär kycklingen i bitar och stek i lite olja, salta och peppra.

Skär squash/zucchini och paprika i bitar. Häll bort kycklingen när den är genomstekt och stek squash/zucchini och haricots verts i lite olja i 5 min. Häll tillbaka kycklingen tillsammans med grönsakerna och pressa över limen. Fräs ett par minuter.

Fräs currypastan med lite olja under omrörning knappt en minut. Häll på kokosmjölk och fisksås och låt koka upp. Smaka av med ev mer currypasta, farinsocker, sweet chili, sambal oelek och salt.

Häll såsen över grönsakerna och kycklingen, toppa med koriander.

Servera med ris.

11796211_10155848738875321_3607748925219154657_n

TAGGAR
Kommentera | Translate
OM JULIA

Julia Krischel är känd efter att ha medverkat i flera dokusåpor som Top Model, Paradise Hotel och Big Brother. Hon lever livet efter sin egen väg och är inte rädd för att gå emot strömmen. Julia är utbildad makeup artist och hudterapeut och älskar allt inom skönhet. Hennes andra passion i livet är matlagning. I bloggen kommer ni bland annat få ta del av smaskiga recept och inspirerande skönhetstips.

juliakrischel@hotmail.comAnnons
Annons

Laddar