Annons
AnnonsThaiwok med röd currysås


Kvällens middag fick bli thai, så himla gott! Jag är inte så glad i att köpa thaimat då jag oftast inte tycker det är så fräscht. Så jag gillar att göra min egen istället, då vet jag att det är bra råvaror i maten.
Jag kan lova er att detta receptet är gudomligt gott. Jag serverade i skålar med en platt tallrik under. Riset fick man sen själv ta ur en större skål som stod på mitten av bordet.

Ingredienser
2-3 st kycklingfiléer
Olivolja
Salt
Peppar
2 st squash eller zucchini
1 röd avlång paprika
100 g haricots verts
0,5 lime
koriander

Röd currysås:
1 msk currypasta
1 msk olivolja
1 burk kokosmjölk
1 msk farinsocker
1 tsk fisksås
Sweetchili
Sambal oelek
Salt

Ris

Gör så här
Skär kycklingen i bitar och stek i lite olja, salta och peppra.
Skär squash/zucchini och paprika i bitar. Häll bort kycklingen när den är genomstekt och stek squash/zucchini och haricots verts i lite olja i 5 min. Häll tillbaka kycklingen tillsammans med grönsakerna och pressa över limen. Fräs ett par minuter.
Fräs currypastan med lite olja under omrörning knappt en minut. Häll på kokosmjölk och fisksås och låt koka upp. Smaka av med ev mer currypasta, farinsocker, sweet chili, sambal oelek och salt.
Häll såsen över grönsakerna och kycklingen, toppa med koriander.
Servera med ris.
 IMG_8557
TAGGAR
2 kommentarer | Translate
OM JULIA

Julia Krischel är känd efter att ha medverkat i flera dokusåpor som Top Model, Paradise Hotel och Big Brother. Hon lever livet efter sin egen väg och är inte rädd för att gå emot strömmen. Julia är utbildad makeup artist och hudterapeut och älskar allt inom skönhet. Hennes andra passion i livet är matlagning. I bloggen kommer ni bland annat få ta del av smaskiga recept och inspirerande skönhetstips.

juliakrischel@hotmail.comAnnons
Annons

Laddar