Annons
AnnonsTankar mitt i natten


Inatt är det en sån natt.. en natt där jag har svårt att sova. Tankarna snurrar i mitt huvud sen jag berättade min hemlighet här. Jag har fått många mail som jag inte klarat av att besvara än, men jag vill och jag ska. Många mail från kvinnor och unga tjejer som blivit utsatta eller fortfarande blir för samma misshandel. Blir så ledsen när jag läser det, känslorna väller över!
Ni skriver att ni känner igen er exakt i min text, att ni trodde ni var ensamma. Jag trodde också jag var ensam och jag kände mig så tom. Jag kunde se på folk från mitt fönter på helgerna, glada människor som skrattade. Jag minns att jag tänkte att jag inte minns hur det kändes att skratta. Jag minns att jag tänkte att jag inte var värd det heller, det var iaf vad han hade fått mig att tro.
Jag minns när han var ute och roade sig och jag la mig tidigare än ett barn, ångesten i bröstet över att jag var en så dålig människa så jag var tvungen att stanna hemma gjorde så ont i bröstet så jag grät mig till sömns.
Han fick mig att tro att jag var socialt missanpassad och jag skämdes så fruktansvärt mycket över mig själv, allt jag gjorde, allt jag sa. Allt var fel.

Jag hade slutat sminka mig och klä upp mig eftersom orden haglade efter mig att jag var ett uppmärksamhetsökade hora och matlagningen jag älskade var en last där jag var omständig och jobbig som stod i köket.  Två gnistor i mitt liv som han tog bort då han istället tyckte att jag skulle ”behaga honom”.
Jag berättade en gång att jag alltid drömt om barn i framtiden, jag är otroligt barnkär och älskar att pyssla hemma. Denna drömmen höll den sista lilla gnista jag hade kvar uppe men han avhyvlade den direkt med ”hur ska du kunna ta hand om ett barn när du inte kan ta hand om dig själv!” Det var som en kniv i bröstet, min sista gnista försvann helt, han hade återigen påmint mig om att jag som människa var så värdelös att jag inte några framtidsdrömmar kunde ha.
Denna meningen har tyvärr ekat sig kvar i mitt huvud, trots att jag vet hur mycket jag hade älskat att ha barn så vet jag inte om jag någonsin kommer våga. Om jag någonsin skulle våga utsätta ett oskyldigt barns liv för mig?

Många frågar hur jag tog mig ur mitt förhållande och det var nog flera faktorer som gjorde det. Jag träffade en tjej som jobbade som sjuksköterska på ett ställe jag regelbundet besökte. Vi lärde känna varandra efter alla besök där vi kort berätta om varandra. Jag trodde hon var lyckligt gift, det sa iaf ytan. Men en dag så berätta hon att hon skiljt sig då hon tröttnade på att alltid stressa hem i rädsla att komma hem ”för sent” då han var så kontrollerande. Hon berätta även att hennes man hade försökt få henne att söka vård då han försökte intala henne att hon var psykiskt sjuk och det var där hon träffade mig. Hon beskrev sitt men ändå mitt förhållande. Jag kände igen mig så väl, jag var inte ensam. Han hade nämligen försökt få mig att besöka läkare då han manipulerat mig att tro att jag var psykiskt sjuk och han tyckte att jag skulle söka vård för detta.
Detta var ren manipulation, hans förhoppning var att läkaren skulle se att jag var psykiskt sjuk och att han skulle få rätt och bekräftelse. Detta hade han sen alltid vänt emot mig, en läkare har ju alltid rätt och han hade då kunnat trycka ner mig ännu djupare.
Manipulation är galet läskigt, det är helt vansinnigt hur en människa kan förstöra någon annans liv så. Men jag har lovat mig själv att aldrig hamna där igen <3

TAGGAR
6 kommentarer | Translate
OM JULIA

Julia Krischel är känd efter att ha medverkat i flera dokusåpor som Top Model, Paradise Hotel och Big Brother. Hon lever livet efter sin egen väg och är inte rädd för att gå emot strömmen. Julia är utbildad makeup artist och hudterapeut och älskar allt inom skönhet. Hennes andra passion i livet är matlagning. I bloggen kommer ni bland annat få ta del av smaskiga recept och inspirerande skönhetstips.

juliakrischel@hotmail.comAnnons
Annons

Laddar