Annons
Annons



Saffranslax med myntacouscous


Kvällens middag blev saffranslax med myntacouscous. Älskar det fräscha med myntan och granatäpple i couscousen tillsammans med saffranslaxen. Hettan från harissapastan svalkas fint av med den grekiska yoghurten, så gott tillsammans!

Ingredienser 4 port
4 dl couscous
4 dl vatten
4 msk olivolja
Pressad citron
1 st granatäpple
1 dl pistagenötter
1 dl färsk mynta
Salt
Peppar

Saffranslax:
4 st laxfilér
2 vitlöksklyftor
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
2 tsk harissapasta
1 citron (rivet skal och saft)
Olivolja
1 påse saffran
Flingsalt
Mandelspån
Koriander
25 g smör

Till servering:
Grekisk yoghurt
Ruccola

Gör så här
Couscous: Koka upp vattnen och olivolja  i en liten kastrull, ta bort det från värmen och häll i couscous. Låt stå 5 min med locket på.
Häll ev på mer olivolja om det känns torrt och pressa över lite citron.
Skär upp granatäpplet och ta ut kärnorna, lägg kärnorna i en skål. Skala och hacka pistagenötterna. Hacka myntan.
Blanda i granatäppelkärnorna, pistagenötterna och myntan i couscousen. Smaka av med salt och peppar.

Saffranslax: Sätt ugnen på 150 grader. Ta en ugnsform och lägg i en liten klick smör, låt det smälta i ugnen. Ta ut formen och lägg i laxfiléerna.
Riv citronskalet (obs inget av det vita i skalet får komma med då det ger en besk smak). Hacka vitlöken.
Blanda citronskal, vitlök, paprikapulver och spiskummin och harissapasta i en liten skål tillsammans med lite olivolja. Bred ut blandningen över laxen och strö över lite mandelspån.
Pressa citronen i en liten skål och blanda med 1/2 saffranspåse. Droppa vätskan över laxen. Strö sen över lite flingsalt.
Ställ in laxen i ugnen ca 15-20 min (varmluft).
Smält smöret i en kastrull och häll i den andra halvan av saffranspåsen. När laxen är klar, häll över lite av smör/saffransblandningen.
Hacka koriander och strö över laxen. Servera med grekisk yoghurt och ruccolasallad.

IMG_4487

TAGGAR
2 kommentarer | Translate
OM JULIA

Julia Krischel är känd efter att ha medverkat i flera dokusåpor som Top Model, Paradise Hotel och Big Brother. Hon lever livet efter sin egen väg och är inte rädd för att gå emot strömmen. Julia är utbildad makeup artist och hudterapeut och älskar allt inom skönhet. Hennes andra passion i livet är matlagning. I bloggen kommer ni bland annat få ta del av smaskiga recept och inspirerande skönhetstips.

juliakrischel@hotmail.com



Annons




Annons

Laddar