Annons
Annons



Paprikakyckling med myntabulgur och tzatziki


Kvällens middag blev paprikamarinerade kycklingspett med myntabulgur, tzatziki och en varm sallad. Supergott! Låt er inte avskräckas av att det ser ut att vara många ingredienser, om ni läser igenom receptet så ser ni att jag det är många ingredienser som är samma i de olika momenten. Jag tyckte bara det var enklast att dela upp varje moment när jag skrev ner receptet 🙂

Ingredienser
Kycklingspett

4 st kycklingfiléer
1 dl rapsolja
1 msk paprikapulver
1/2 citron (saft)
Salt
Peppar
8 st grillspett

Tzatziki
3 dl turkisk yoghurt
2 st vitlöksklyftor
1/2 kruka mynta
1/2 citron (saft och skal)
1/2 gurka
Salt
En nypa ocker

Bulgur
Bulgur för 4 pers
2 msk konc kyckingfond
1/2 gurka
1/2 röd lök
1/2 kruka mynta
ca 1/2 citron (saft)
Salt

Varm sallad
1 zucchini
1/2 röd lök
Grillad inlagd paprika (strimlad)

Gör så här
Skär kycklingfiléerna på längden. Lägg kycklingfiléerna i en bunke med rapsolja, paprikapulver, citronsaft, salt och peppar. Ställ in i kylen minst två timmar. Lägg grillspetten i vatten.

Sätt ugnen på 200 grader. Trä varje bit kyckling på ett spett. Bryn kycklingen snabbt på hög värme i en stekpanna för att få lite stekyta. Lägg sen kycklingen i en ugnsform och ställ in kycklingen i 10 min, sänk sen ner värmen till 175 grader och låt kycklingen stå inne ytterligare 10 min.

Blanda turkisk yoghurt med pressad vitlök, finhackad mynta, saft och skal av en halv citron.
Skär gurkan på längden, skrapa bort kärnhuset i mitten. Riv sen gurkan på ett rivjärn. Blanda ner gurkan i yoghurten och smaka av med salt och en nypa socker.

Koka upp bulgur för 4 personer efter anvisningarna på förpackningen tillsammans med kycklingfond.
Skär gurkan på längden, skrapa bort kärnhuset i mitten och skär gurkan i mindre bitar.
Finhacka löken och myntan.
När bulgurn är klar, häll upp den i en stor skål och blanda med gurka, lök, mynta. Smaka av med pressad citronsaft och salt.

Skär zucchinin med en osthyvel till tunna skivor. Snurra ihop 6 st skivor till snurror och dekorera tallrikarna.
Strimla resten av zucchinin och löken. Bryn löken och den strimlade zucchinin i lite rapsolja i en stekpanna.
Lägg i den strimlade paprikan i slutet och låt bli varm.

IMG_9262

TAGGAR
Kommentera | Translate
OM JULIA

Julia Krischel är känd efter att ha medverkat i flera dokusåpor som Top Model, Paradise Hotel och Big Brother. Hon lever livet efter sin egen väg och är inte rädd för att gå emot strömmen. Julia är utbildad makeup artist och hudterapeut och älskar allt inom skönhet. Hennes andra passion i livet är matlagning. I bloggen kommer ni bland annat få ta del av smaskiga recept och inspirerande skönhetstips.

juliakrischel@hotmail.com



Annons




Annons

Laddar