Annons
Annons



Pankotoppad torsk med timjan, citron, vitlök och avokadosallad


Kvällens middag blev pankotoppad torskfilé med citron, vitlök och timjan. Detta serverades med avokadosallad och ugnsbakad delikatesspotatis.
Har man en ugn som mig så kan man baka delikatesspotatisen i ugnen först och sen lägga över lite folie så potatisen håller värmen. Under tiden sänker man ner värmen och ställer in torsken. Man kan även utesluta delikatesspotatisen helt i denna maträtten om man hellre vill det.

Ingredienser
4 st torskfiléer
2 dl pankoströbröd
Rapsolja
2 vitlöksklyftor (1 till pankon och 1 till delikatesspotatisen)
1 citron
Färsk timjan
1/2 rödlök
2 avokado
10 körsbärstomater
1/2 röd chili
2 salladslökar
1 dl Kalamataoliver utan kärna
1 msk kapris i lag
2 msk olivolja
Persilja
Salt
Peppar
Delikatesspotatis
4 klickar smör

Gör så här
Delikatesspotatis: Sätt ugnen på 200 grader. Smält tre klickar smör i ugnen på en plåt. Skölj potatisen och dela den i halvor. Lägg över potatisen på plåten och ställ in i ugnen i 15 min. Ta ut och pressa över 1 vitlöksklyfta, klipp några kvistar timjan över och strö över lite salt (gärna flingsalt).
Baka i ugnen ytterligare 5 min eller tills potatisen fått fin färg och är klar.

Torskfilén: Sänk ugnen till 100 grader. Smält en klick smör i ugnen i en ugnssäker form. Ta ut och lägg över torskfilén. Salta och peppra. Ställ in i ugnen i 20 min.

Panko: Bryn pankoströbrödet i en stekpanna tillsammans med rapsoljan tills pankon börjar få en gyllene färg.
Pressa 1 vitlöksklyfta, hacka några kvistar timjan och riv skalet av citronen. Se till så det inte kommer med något vitt när du river citronskalet.
Blanda ihop vitlök, hackad timjan och citronskal tillsammans med pankon. Smaka av med salt och peppar.

Avokadosallad: Finhacka rödlöken, skär avokadon och tomaterna i mindre bitar. Finhacka chilin och skiva salladslöken tunt. Blanda allt i en skål tillsammans med oliverna, kapris, olivolja och saften från halva citronen. Hacka persiljan och smaka av salladen med salt och peppar.

Strö över rikligt med panko över torsken och servera med delikatesspotatisen och avokadosalladen.

panko

TAGGAR
1 kommentar | Translate
OM JULIA

Julia Krischel är känd efter att ha medverkat i flera dokusåpor som Top Model, Paradise Hotel och Big Brother. Hon lever livet efter sin egen väg och är inte rädd för att gå emot strömmen. Julia är utbildad makeup artist och hudterapeut och älskar allt inom skönhet. Hennes andra passion i livet är matlagning. I bloggen kommer ni bland annat få ta del av smaskiga recept och inspirerande skönhetstips.

juliakrischel@hotmail.com



Annons




Annons

Laddar