Annons
Annons



Oxfilé med whiskeysmörsås och gourmetpotatis


Ingredienser Whiskeysmörsås (4 port)

2 finhackade vitlöksklyftor
1 tsk smör
1 ½ msk tomatpuré
1 ½ msk kalvfond
1 ½ dl dl vatten
2 msk sweet chili sås
1 msk balsamvinäger
50 g smör
2 msk finhackad basilika
2 msk whisky, gärna irländsk eller skotsk

Gör så här

Fräs vitlöken i smör på svag värme i en kastrull ca 1 minut. Tillsätt tomatpuré, fond, vatten, sweet chilisås och balsamvinäger. Låt koka ihop till en simmig konsistens, ca 5 min.
Klicka i smöret under omrörning. Smaksätt med whisky och basilika

Ingredienser Goumetpotatis

1 kg Gourmetpotatis, oskalad
10-15 gram smör
Timjan och vitlök
Krossad havssalt

Gör så här

Skölj potatisen i ett durkslag. Baka den i ugn, 220 grader i 20 min. Lägg på en klick smör som får smälta. Vänd runt potatisen. Strö över havssalt och pressa vitlök över. Baka ytterligare 10-15 min. Klipp eller riv timjan över.
IMG_3300

 

TAGGAR
5 kommentarer | Translate
OM JULIA

Julia Krischel är känd efter att ha medverkat i flera dokusåpor som Top Model, Paradise Hotel och Big Brother. Hon lever livet efter sin egen väg och är inte rädd för att gå emot strömmen. Julia är utbildad makeup artist och hudterapeut och älskar allt inom skönhet. Hennes andra passion i livet är matlagning. I bloggen kommer ni bland annat få ta del av smaskiga recept och inspirerande skönhetstips.

juliakrischel@hotmail.com



Annons




Annons

Laddar