Annons
Annons



Oxfilé med potatisgratäng och världens godaste pepparsås


Efter att ha grovstädat hela lägenheten i 6 timmar så åkte jag iväg och handlade ett fint rött vin och en god middag för att sen ha fredagsmys med John.
Älskar känslan när man har det nystädat, tänt upp massa ljus och fixat fina detaljer hemma, en fin middag på det och man mår som man förtjänar 🙂 Mysigt även att överraska John med ett extra fint hem efter en veckas jobb.
Kvällens middag blev flamberad oxfilé, krämig potatisgratäng och en underbart god pepparsås. Så gott! 🙂
Vi avslutade sen kvällen med att krypa upp i sängen med ett vinglas, choklad och en film, mys! <3

Nedanför finner ni recept på potatisgratängen och pepparsåsen. Oxfilén steker jag som den är och smaksätter med svartpeppar och flingsalt. I slutet tillsätter jag 2 msk cognac som jag tänder på så oxfilén får flamberas. Stekskyn tillsammans med cognac tillsätter jag sen i pepparsåsen.
Älskar våra nya, fyrkantiga tallrikar, så fina! Ni finner dom på Mio 🙂

Ingredienser Potatisgratäng
8-10 potatis
3 dl vispgrädde
1 dl mellanmjölk
1 dl riven lagrad greveost
2 hackade vitlöksklyftor
Nymald svartpeppar
Salt
3 msk smör

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär potatisen i en halv cm tjocka skivor.  Lägg sen potatisen i stor skål och tillsätt resten av ingredienserna. Häll över i en smord ugnsform, platta till med sked på all potatiser är täckt med grädde/mjölk. Klicka över 6 klickar smör. Ställ mitt i ugnen 200 grader ca 1 timme. Ta sen ur potatisgratängen och låt stå till sig 5-10 min.

Ingredienser Pepparsås
0,5 stor lök
ca 25-30 st vitpepparkorn
En klick smör
2 dl matlagningsgrädde
1 dl creme fraiche
ca 2 msk svart vinbärsgelé
ca 2 msk fransk senap
1,5 msk konc kalvfond
En skvätt cognac (jag brukar ta stekskyn med cognac som oxfilén flamberats i)

Gör så här
Hacka löken och krossa vitpepparn i en mortel. Bryn lök och vitpeppar i en stekpanna med en klick smör.
Blanda matlagningsgrädde, creme fraiche, fransk senap, vinbärsgelé och kalvfond i en kastrull, häll över löken och vitpepparn.
Låt koka upp och smaka av med en skvätt cognac.

pepparsås

TAGGAR
Kommentera | Translate
OM JULIA

Julia Krischel är känd efter att ha medverkat i flera dokusåpor som Top Model, Paradise Hotel och Big Brother. Hon lever livet efter sin egen väg och är inte rädd för att gå emot strömmen. Julia är utbildad makeup artist och hudterapeut och älskar allt inom skönhet. Hennes andra passion i livet är matlagning. I bloggen kommer ni bland annat få ta del av smaskiga recept och inspirerande skönhetstips.

juliakrischel@hotmail.com



Annons




Annons

Laddar