Annons
AnnonsMin operationsberättelse


Då var det dax för min operationsberättelse som jag vet att många av er har väntat på. 🙂
Kvällen innan operationsdagen så tog jag flyget från Sthlm ner till Helsingborg och sov över hos mina vänner då jag skulle befinna på mig på Bellakliniken redan kl 08.30 dagen efter.
På morgonen åkte jag ner till Knutpunkten där Bellakliniken har sin klinik där dom opererar (de har även en mottagning på Badhusgatan inte långt där ifrån där alla andra behandlingar sker). Kliniken är så otroligt mysig och man känner sig verkligen hemma där vilket gör att man känner sig väldigt lugn.
Jag fick först träffa Mia som är sjuksköterska som gick igenom hur min operationsdag skulle se ut, vad som skulle hända både innan och efter operationen,  jag fyllde även i lite papper om min hälsa och fick möjlighet att ställa frågor.
Jag fick sen mitt fina rum, alla rummen är fint inredda, ljusa och fina och jag fick även utsikt över havet 🙂
Jag fick sen ta en dusch med en antibaktriell tvål över hela kroppen innan jag satte på mig en morgonrock och tofflor innan jag la mig i mitt rum och vilade en liten stund.

bellakliniken1
Bellakliniken3

Min operation var beräknad till kl 10.00 och sjuksköterska kom in strax efter att jag duschat och kollade så allt var okej med mig.
Vi satt och pratade lite allmänt om livet under tiden jag fick smärtstillande och lugnande. Det lugnande gjorde verkligen susen och jag blev avslappnad i hela kroppen!
Sen var det dax för det jag tycker är allra värst, dropp! Fattar inte varför men det var verkligen droppet jag var mest nervös för, är rätt så nålrädd så förmodligen därför och att jag vet att jag är rätt så svårstucken. Men sjuksköterskan la en värmekudde på min arm vilket underlättade en hel del för att pricka rätt.

IMG_9182

Dr Johan Nordquist kom sen in i mitt rum och diskuterade operationen. Även om vi hade träffats ett par månader innan och gått igenom hela operationen med frågor och önskemål så tog han sig god tid att gå igenom allt igen med mig, den tiden jag kände att jag behövde.
Dr Johan Nordquist ritade sen ut operationsområdet på min kropp och förklarade noga hur han tänkte vilket gjorde att jag kände att jag hade kontroll över vad som skulle ske. En känsla som för mig är otroligt viktig för jag ska kunna vara lugn.

Jag fick sen gå in i operationssalen och lägga mig på operationsbordet. Operationsbordet hade en skön värmedyna och min morgonrock lades över mig så jag inte skulle frysa. Under tiden förberedde sjuksköterskan och narkosläkaren mig inför att jag skulle sövas ner.
De pratade väldigt lugnt med mig hela tiden och berättade hela tiden vad de gjorde. Jag bad om att få veta när de gav mig sömnmedlet och till slut sa de att jag nu snart kommer somna.
Jag börja känna mig otroligt lugn i kroppen och trött i ögonen och mitt nästa minne var när jag vaknade upp i mitt rum igen, nyopererad.
Jag är väldigt känslig och fick mer smärtstillande och det första jag frågade om var om jag kunde få kakor innan jag somnade om igen haha!
När jag sen vaknade igen och personalen kollat så allt var bra med mig så fick jag två mackor och dricka, jag hade inte fått äta sen kl 00.00 kvällen innan så de var de godaste mackorna jag ätit på länge haha 🙂

IMG_9267

IMG_9339

Jag låg sen och sov en stund till innan jag senare på eftermiddagen kände mig redo att åka hem. Är det första gången man opererar sina bröst så får man dock sova över en natt men eftersom jag bytte mina implantat till större så behövdes inte det.
Dr Johan Nordquist kom in till mitt rum innan jag åkte och jag fick då se mina nya bröst i spegeln och han berättade att operationen hade gått jätte bra och att han var nöjd.
Jag fick en bygelbh som de klippt sönder kuporna på då bygeln formar brösten bra och håller implantaten på plats under tiden de läker.

Jag gick från 440cc till 625cc och bytte till hög profil. Jag valde även att byta märke på mina implantat till Motiva som är det modernaste implantatet på marknaden med det nyaste och mest formbara silikonet. Tillskillnad mot andra implantat som konstruerades för 20 år sen så har Motiva den senaste teknologin. Är otroligt glad att jag bytt till dessa då det är en självklarhet att jag vill ha det säkraste och bästa för min kropp 🙂

TAGGAR
4 kommentarer | Translate
OM JULIA

Julia Krischel är känd efter att ha medverkat i flera dokusåpor som Top Model, Paradise Hotel och Big Brother. Hon lever livet efter sin egen väg och är inte rädd för att gå emot strömmen. Julia är utbildad makeup artist och hudterapeut och älskar allt inom skönhet. Hennes andra passion i livet är matlagning. I bloggen kommer ni bland annat få ta del av smaskiga recept och inspirerande skönhetstips.

juliakrischel@hotmail.comAnnons
Annons

Laddar