Annons
Annons



Marinerad oxfilé med gudomlig kantarellsås


Denna middagen blev såå himla god! Kantarellerna hade vi plockat själva och kantarellsåsen blev magisk! Ni måste testa den!!
Oxfilén kom från det lokala slakteriet och var så mört och fint. Salladen och potatisen tog vi från vår egna trädgård. Älskar närodlat och fina råvaror!

Ingredienser
Marinad:
0,5 dl rapsolja
2 msk soya
1 pressad citron
0.5 dl sweet chilisås
Salt
Peppar
En fin bit oxfilé

Kantarellsås:
1 liter kantareller
1 gul lök
3 dl matlagningsgrädde
1,5 dl vitt vin
2 msk konc kantarellfond
Salt
Peppar

Färsk potatis
Valfri fräsch sallad (Jag tog sparris som jag ångade i ångugn och en grön sallad med melon, paprika och körsbärstomater)

Gör så här
Blanda marinaden, rapsolja, soya, pressad citronsaft, sweet chili, salt och peppar.
Putsa oxfilen och skär den i skivor. Lägg oxfilén och marinaden i en påse, blanda runt och låt stå i kylen i 2 timmar.

Rensa kantarellerna. Lägg kantarellerna i en torr stekpanna och låt puttra tills all vätska är borta.
Hacka löken. Lägg ner löken i stekpannan med kantarellerna och tillsätt en klick smör. Bryn tills löken är mjuk.
Tillsätt matlagningsgrädde, vitt vin och kantarellfond. Låt puttra i 20 min, smaka av med salt och peppar.

Tvätta potatisen och koka den mjuk. Grilla oxfilén.
Servera oxfilén med potatis, kantarellsås och sallad.

IMG_4767

TAGGAR
OM JULIA

Julia Krischel är känd efter att ha medverkat i flera dokusåpor som Top Model, Paradise Hotel och Big Brother. Hon lever livet efter sin egen väg och är inte rädd för att gå emot strömmen. Julia är utbildad makeup artist och hudterapeut och älskar allt inom skönhet. Hennes andra passion i livet är matlagning. I bloggen kommer ni bland annat få ta del av smaskiga recept och inspirerande skönhetstips.

juliakrischel@hotmail.com



Annons




Annons

Laddar