Annons
AnnonsLakritsmaränger med lemon curd och vaniljglass


Lakrits och citron är en underbar kombination tillsammans! Som jag tidigare berättat så gillar inte John efterrätter så mycket men han tog t om två portioner av detta så antar att det betyder att denna efterrätten fick ett högt betyg 😉
Denna efterrätten kan med fördel förberedas någon dag innan. Jag hade själv gjort lemon curd några dagar innan då jag tycker om att ha sånt i kylen ifall man plötsligt får gäster. Lemon curden är från Leilas recept men notera att hon har ekologiska citroner, de är mindre än vanliga citroner så använder man vanliga citroner så bör göra som jag gjorde, minska ner på den ingrediensen, annars blir den lätt för sur 🙂

Ingredienser
Vaniljglass
Lemoncurd:
3 ekologiska citroner (jag tog vanliga citroner, ca 1,5 st)
1.5 dl strösocker
50 g smör
1 msk maizena
2 ekologiska ägg
2 ekologiska äggulor
Lakritsmaränger:
2 äggvitor
1,25 dl strösocker
Lakritssås
Bakplåtspapper

Gör så här
Lemoncurd: Tvätta tre citroner noga och torka. Koka upp citronsaft från två av citronerna samt rivet skal från alla tre, ihop med strösocker och smör.
Sila sedan av vätskan. Blanda ut maizena med saften från din tredje citron och rör ner detta i vätskan.
Vispa samman äggen och rör ner dem i vätskan, ställ tillbaka på spisen och sjud tills citronkrämen tjocknar.
Häll över din lemon curd i en ren skål och låt svalna.
Lakritsmaränger: Sätt ugnen på 125 grader. Vispa äggvitor och strösocker till en blank maräng. Häll försiktigt på lite lakritssås. Lägg upp marängen i klickar eller spritsa på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in nederst ugnen i 30 min. Sänk sen ner till 100 grader och låt stå ytterligare 30 min.

Servera lakritsmaräng, lemon curd och vaniljglass tillsammans.

lakritsmaränger

TAGGAR
Kommentera | Translate
OM JULIA

Julia Krischel är känd efter att ha medverkat i flera dokusåpor som Top Model, Paradise Hotel och Big Brother. Hon lever livet efter sin egen väg och är inte rädd för att gå emot strömmen. Julia är utbildad makeup artist och hudterapeut och älskar allt inom skönhet. Hennes andra passion i livet är matlagning. I bloggen kommer ni bland annat få ta del av smaskiga recept och inspirerande skönhetstips.

juliakrischel@hotmail.comAnnons
Annons

Laddar