Annons
Annons



Kycklinggryta med persiljeyoghurt


Fått lite ny blogglöd igen och nu när hösten kommer så ska jag försöka ge bloggen mer tid igen! 🙂
För nån vecka sen så spontanköpte jag en ny superfin systemkamera och plötsligt blev allt roligare igen! Är inte helt haj på alla funktioner än och objektiv men ger inte upp, ska försöka läsa på så gott jag kan innan jag tar en liten fotokurs i höst 🙂

Hade en ledig dag idag så var iväg och fixade fransarna hos bästa Louise, blev superfint i vanlig ordning, hon är verkligen bäst! Åkte sen hem till Jimmy, satte på lite kaffe och stack iväg och köpte fikabröd. Gick sen över till hans mamma och syster och fikade! Hans mamma bor på samma gata och det är så mysigt att bara springa över hela tiden, träffar henne dagligen, superkul! Älskar hans familj, de är så himla goa och jag kommer otroligt bra överens med dom 🙂 Satt där och pratade om livet innan jag gick hem för att ha middagen klar tills Jimmy slutade jobbet.

Idag blev det en kycklinggryta med persiljeyoghurt, en supergod vardagsfavorit som tar ca 40 min att tillaga. Jag brukar smaka av och krydda på lite extra, så gott med lite hetta till den svala yoghurten.
Ett färskt grovt bröd till sätter pricken över i:et 🙂

Ingredienser
ca 700 g kycklingfilé
1 gul lök
1/2 purjolök (den gröna delen)
2 vitlöksklyftor
1/2 dl tomatpuré
1 msk paprikapulver
1 tsk spiskummin
4 dl vatten
3 msk konc kycklingfond
1 burk krossade tomater (Mutti)
Salt
Peppar
1 gul paprika
1 röd paprika
1/2 kruka persilja

Persiljeyoghurt:
2 dl turkisk yoghurt
1/2 kruka persilja
1 vitlöksklyfta

Ris
Grovt bröd

Gör så här
Skär kycklingen i små bitar och stek i en stekpanna, salta och peppra. Hacka den gula löken och strimla purjolöken. Tillsätt löken i stekpannan och låt stekas med tills kycklingen är helt klar.
Pressa över två vitlöksklyftor och blanda i tomatpuré, paprikapulver och spiskummin.
Lägg över allt i en gryta och häll sen 4 dl vatten i stekpannan. Koka ur stekpannan och häll över vattnet i grytan.
Skär paprikan i bitar och lägg ner det i grytan tillsammans med kycklingfond. Låt puttra på medelvärme i 20 min.
Smaka av med salt och peppar.
Hacka persiljan och strö över grytan när den är klar.

Yoghurtsås: Blanda turkisk yoghurt med hackad persilja och en pressad vitlöksklyfta, smaka av med salt.

Servera kycklinggrytan med persiljeyoghurt, ris och skivat grovt bröd.

IMG_5628 IMG_5629

TAGGAR
OM JULIA

Julia Krischel är känd efter att ha medverkat i flera dokusåpor som Top Model, Paradise Hotel och Big Brother. Hon lever livet efter sin egen väg och är inte rädd för att gå emot strömmen. Julia är utbildad makeup artist och hudterapeut och älskar allt inom skönhet. Hennes andra passion i livet är matlagning. I bloggen kommer ni bland annat få ta del av smaskiga recept och inspirerande skönhetstips.

juliakrischel@hotmail.com



Annons




Annons

Laddar