Annons
AnnonsKonsultation på Bellakliniken


När man har börjat fundera på att göra en bröstoperation så kommer det alltid upp massa tankar och frågor. Man sitter och googlar, blir medlem på massa olika forum och blir snarare mer förvirrad än klokare.
Mitt råd är att inte fokusera inte så mycket på hur stora eller små implantat andra har valt att ha, det som ser bra ut på andra kanske inte passar din kropp. Våra bröstkorgar och kroppar ser alla olika ut. Jag satt och googlade enormt mycket på detta inför min första operation, vilket jag ångrar. Det gjorde mig bara stressad och mer förvirrad då det finns så otroligt många implantat, storlekar mm. Alla bilder jag såg, ingen var mig lik heller då vi alla är unika.
Jag tycker dock det är jätte bra att man kollar upp sin kirurg, det är otroligt viktigt att man väljer en seriöst klinik och en duktig kirurg.
Mitt val föll på Johan Nordquist och Bellakliniken då han anses vara en av Sveriges bästa kirurger. Johan använder sig av den senaste tekniken och de senaste implantaten på marknaden. Han har även ett otroligt gott rykte om sig!

lokal08

Jag bestämde mig till slut för att boka konsultation på Bellakliniken för att kunna få svar på alla mina frågor och få veta vad som egentligen passar mig bäst.
Bellakliniken har två anläggningar. En på Badhusgatan  i Helsingborg där man gör konsultation och återbesök. Man kan även där göra behandlingar hos deras hudterapeuter eller tex injektioner som botox och läppförstoring med juvaderm/restylane.
Deras andra klinik ligger ett stenkast där ifrån på Knutpunkten. Knutpunkten är en del av tågstationen, på översta våningen där gör de alla sina operationer (supersmidigt om man bor i en annan stad och får resa).

lokal-header

Så jag åkte till Badhusgatan och till min glädje fick jag träffa Johan Nordquist direkt, han höll själv i konsultationen vilket för mig är otroligt viktigt! Jag vill kunna träffa personen som ska operera mig, jag vill känna att han förstår mig och att vi får en bra kontakt. Jag har nämligen vänner som opererat sig på andra kliniker som fått träffa en sjuksköterska istället för kirurgen på konsultationen och sen efter operationen när de blivit missnöjda och då fått träffa kirurgen så har de visat sig att de inte alls har samma tanke runt hur brösten ska se ut. Så det är superviktigt att man får träffa sin kirurg direkt och på Bellakliniken får du träffa din kirurg hela vägen, från konsultation till återbesök efter din operation!

Jag fick ett lugnt och tryggt första intryck av Johan Nordquist. Vi pratade först om hur jag upplevde mina bröst i dagsläget och vad jag önskade mig. Johan tog sen mina mått för att kunna ge mig det implantat som passar mig och min kropp bäst innan jag fick prova implantat i en bh med en tröja över (rekommenderar er att ta med er en tight tröja till konsultationen).
Jag hade bestämt mig för att inte lägga mig i och säga ”jag vill ha si och så många cc i storlek” (cc är måtten på implantaten, man brukar räkna att ca 100cc är en storlek)  utan jag lät Johan ge mig det implantat han tyckte efter mina önskemål och min kropps förutsättningar.
Jag provade implantatet Johan först gav mig och det kändes perfekt direkt! Jag blev förvånad över hur träffsäker han var och ville prova fler bara för att försäkra mig att det var rätt, det gick nästan för snabbt och enkelt för att va sant! Johan lät mig prova flera storlekar men till slut så valde jag det första som han gav mig, det var verkligen helt rätt!

vanliga-fragor-header

Johan använder sig av flera olika märken på implantat beroende på vilka förutsättningar man har för att få bästa möjliga resultat. För mig är det viktigt att de är hållbara, bra kvalité och de ska se och kännas naturliga. Johan rekommenderade mig då det senaste på marknaden Motiva!
Motiva är det modernaste implantatet på marknaden med det nyaste och mest formbara silikonet. De andra implantaten konstruerades för 20 år sen men Motiva görs med den senaste teknologin.
Tankarna flög över till en 20 år gammal bil, sån skillnad det är på dom och de nya i dagsläget så valet var inte svårt för mig. Självklart ville jag ha det som anses vara det bästa då det är min kropp det handlar om!

Avslutningsvis berättade Johan mer ingående om hur en bröstförstoring går till och gick igenom vad jag bör tänka på inför en operation, samt vad jag bör veta om bandage och förhållningsregler. Massa bra information som gav mig svar på alla frågor jag hade när jag kom dit.
När jag kände mig trygg och nöjd så tackade jag Johan för konsultationen och gick över till rummet bredvid där Mia som är sjuksköterska tog emot mig för att boka tid för operation. Man kan boka direkt om man vill men man kan även återkomma och ringa ifall man vill fundera lite till, man avgör såklart själv. En konsultation är inte bindande.
Men jag kände mig så otroligt trygg i mitt val efter min konsultation så jag bokade tid direkt och fick tid  6 veckor senare men jag sa att jag även kan ta en avbokning för snabbare tid, lite ivrig haha 😉
Så nu är det bara att vänta! Har ni frågor om konsultation så får ni mer än gärna skriva bland kommentarerna 🙂

lokal05

lokal03

TAGGAR
16 kommentarer | Translate
OM JULIA

Julia Krischel är känd efter att ha medverkat i flera dokusåpor som Top Model, Paradise Hotel och Big Brother. Hon lever livet efter sin egen väg och är inte rädd för att gå emot strömmen. Julia är utbildad makeup artist och hudterapeut och älskar allt inom skönhet. Hennes andra passion i livet är matlagning. I bloggen kommer ni bland annat få ta del av smaskiga recept och inspirerande skönhetstips.

juliakrischel@hotmail.comAnnons
Annons

Laddar