Annons
Annons



Kladdkaka med daimgrädde


Helgerna för mig betyder god mat och efterrätt, det ska kännas att det är helg! 🙂  Ikväll blev det en kladdkaka med daimgrädde, barnsligt gott!

Ingredienser
Kladdkaka
200 g mörk choklad
4 st ägg
2 dl strösocker
200 g smör
2,5 dl vetemjöl
1 krm salt

Daimgrädde:
2 st daim, dubbelförpackningar (à 56 g)
2,5 dl vispgrädde
1,5 msk kakao
1,5 msk florsocker

Gör så här
Smörj en rund bakform med löstagbar kant, cirka 22 centimeter i diameter.
Smält smöret i en kastull. Bryt ner chokladen i mindre bitar och smält försiktigt i smöret.
Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och rör ner chokladsmeten.
Blanda mjöl och salt, rör ner i smeten och rör till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda kladdkakan i nedre delen av ugnen i 200 grader i 14–15 minuter. Låt svalna helt (annars smälter daimgrädden som ska läggas på sen)

Daimgrädde:
Vispa grädden fluffig tillsammans med kakao och florsocker.
Hacka daimen grovt och vänd ner det i grädden. Spara lite till toppingen.
Bred grädden ovanpå kladdkakan och strö sen över det sista av den hackade daimen.

IMG_6749

TAGGAR
1 kommentar | Translate
OM JULIA

Julia Krischel är känd efter att ha medverkat i flera dokusåpor som Top Model, Paradise Hotel och Big Brother. Hon lever livet efter sin egen väg och är inte rädd för att gå emot strömmen. Julia är utbildad makeup artist och hudterapeut och älskar allt inom skönhet. Hennes andra passion i livet är matlagning. I bloggen kommer ni bland annat få ta del av smaskiga recept och inspirerande skönhetstips.

juliakrischel@hotmail.com



Annons




Annons

Laddar