Annons
Annons



Jordärtskockssoppa med parmachips


Gjorde trerätters till fredagsmys ikväll. Förrätten blev en len jordärtskockssoppa med parmachips. Så gott!
Parmachips är även gott att göra som snacks och dricka till champagne, litet tips när man vill lyxa till det 🙂

Ingredienser 6 pers
500 g jordärtskockor
2 potatisar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Smör
1 dl vitt vin
5 dl vatten
2 msk konc fond
2,5 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
Färsk timjan
6 skivor parmaskinka

Gör så här
Skala jordärtskockor och potatis, skär i bitar.
Finhacka lök och vitlök, fräs i smör i en kastrull. Lägg i jordärtsskocka och potatis, häll på vinet och låt koka ihop en minut.
Tillsätt vatten och konc buljong. Låt sjuda 15 min tills allt mjuknat.
Mixa soppan slät med en stavmixer, tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar.
Lägg parmaskinkan  i en torr het stekpanna och rosta tills den är knaprig. Ta bort från plattan och lägg parmaskinkan på hushållspapper och dela bitarna längst mitten.
Servera soppan i skålar tillsammans med parmachips och några kvistar timjan.

12110008_10156114719540321_4736474637141112434_o

TAGGAR
2 kommentarer | Translate
OM JULIA

Julia Krischel är känd efter att ha medverkat i flera dokusåpor som Top Model, Paradise Hotel och Big Brother. Hon lever livet efter sin egen väg och är inte rädd för att gå emot strömmen. Julia är utbildad makeup artist och hudterapeut och älskar allt inom skönhet. Hennes andra passion i livet är matlagning. I bloggen kommer ni bland annat få ta del av smaskiga recept och inspirerande skönhetstips.

juliakrischel@hotmail.com



Annons




Annons

Laddar