Annons
Annons



Granola


Jag gör alltid min egen Granola, då vet jag exakt vad den innehåller och jag får det jag vill ha. Med kanel, kardemumma och vaniljpulver så tycker jag denna Granolan smakar bäst till vaniljyoghurt eller en neutral fil. Men ibland utesluter jag även dessa kryddor och använder juice istället för vatten för att få en god smak som i mitt tycke passar mer till smaksatta yoghurtar mm.

Ingredienser
75 g smör
1 dl honung
1,5 dl vatten
7 dl havregryn
3 dl rågflingor
1 dl pumpakärnor
1 dl linfrön
1 msk kanel
1 msk kardemumma
1 tsk ekologisk vaniljpulver
1 dl hyvlad kokos
2 dl grovhackade nötter (jag tog hasselnötter och mandel)
1 dl torkade bär (jag tog blåbär och tranbär)

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda havregryn, rågflingor, pumpakärnor, linfrön, nötter, kanel, kardemumma och vaniljpulver i en bunke.
Smält smöret i en kastrull. Häll i honungen och vatten. Häll över det i bunken och blanda ihop allt.
Lägg bakplåtspapper på en plåt och häll ut müslin, fördela jämt.
Ställ in i ugnen och rör runt var 5:e minut så den inte bränns. Ta ut müslin när den fått tillräckligt med färg ca 30 min.
Låt svalna och blanda i torkade bär och hyvlad kokos.

granola

TAGGAR
Kommentera | Translate
OM JULIA

Julia Krischel är känd efter att ha medverkat i flera dokusåpor som Top Model, Paradise Hotel och Big Brother. Hon lever livet efter sin egen väg och är inte rädd för att gå emot strömmen. Julia är utbildad makeup artist och hudterapeut och älskar allt inom skönhet. Hennes andra passion i livet är matlagning. I bloggen kommer ni bland annat få ta del av smaskiga recept och inspirerande skönhetstips.

juliakrischel@hotmail.com



Annons




Annons

Laddar