Annons
Annons



Gorgonzolapasta med fläskfilé


Gjorde en underbar pasta ikväll med gorgonzola och fläskfilé! Det är så kul när man slänger ihop något och så blir det den godaste pastan man ätit på länge, mums!
Jag valde cambozola, den är en lite mildare än den vanliga gorgonzolan. Jag tycker det är godast då jag annars kan tycka att gorgonzola kan bli för mäktigt. Men detta blev helt perfekt! 🙂

Ingredienser 4 port
800 g svensk fläskfilé
En klick smör
Salt
Peppar
1 ask champinjoner (ca 250 g)
1 liten gul lök
ca 200 g cambozola
2 dl matlagningsgrädde
1,5 dl vitt vin
1,5 msk konc kycklingfond eller kalvfond
1 ask körsbärstomater
Färsk pasta
En bit parmesan
1 kruka bladpersilja

Gör så här
Rensa fläskfilén och skär den i cm tjocka skivor. Bryn fläskfilén i smör tills den är genomstekt. Salta och peppra.
Lägg fläskfilén till sidan.
Skär champinjonerna i skivor och finhacka löken. Bryn champinjonerna och löken i stekpannan till det blir mjukt.
Lägg tillbaka fläskfilén  i stekpannan.

Skär cambozolan  i mindre bitar och lägg i en liten kastrull tillsammans med grädde, vin och fond. Låt osten smälta och koka upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
Dela tomaterna och lägg ner det i såsen så de blir varma.

Koka pastan.

Finhacka persilja och riv parmesanosten.

Blanda pastan med såsen och rör ner fläskfilen, champinjonerna och löken. Lägg upp i djupa pastatallrikar och strö över parmesan och persilja.

IMG_5407

TAGGAR
OM JULIA

Julia Krischel är känd efter att ha medverkat i flera dokusåpor som Top Model, Paradise Hotel och Big Brother. Hon lever livet efter sin egen väg och är inte rädd för att gå emot strömmen. Julia är utbildad makeup artist och hudterapeut och älskar allt inom skönhet. Hennes andra passion i livet är matlagning. I bloggen kommer ni bland annat få ta del av smaskiga recept och inspirerande skönhetstips.

juliakrischel@hotmail.com



Annons




Annons

Laddar