Annons
AnnonsFortsättning på min mörka hemlighet


Jag vill börja med att tacka för all respons jag fått efter mitt känsliga inlägg.  Jag är verkligen rörd av allt ni skrivit till mig! Jag får dock erkänna att efter jag publicerat inlägget här så var jag livrädd för kommentarer som jag skulle få. Den där skammen man levt med finns tyvärr kvar idag, fast jag vet att det inte är mitt fel eller att jag borde skämmas. Många säger ”om en man bara lyfter handen mot mig så skulle jag dra direkt” men det är inte så enkelt. Jag sa samma sak innan men från dag ett när du träffar en sån här människa så blir du manipulerad. Man förstår inte det själv när man lever i det men jag kan idag när jag ser tillbaka på mitt gamla förhållande förstå. Mitt liv präglades av manipulation, svartsjuka och extremt kontrollbehov.

När jag slutade jobbet för dagen så tog det mig 13 stressiga minuter att stänga ner butiken och gå till bussen. På den 13:e minuten ringde han och pratade med mig hela vägen tills jag var hemma i min lägenhet. I början tyckte jag det var gulligt, som ett tecken på att han saknade mig men till slut insåg jag att det i själva verket var för han ville ha kontroll så jag inte pratade med någon annan kille på bussen och att jag åkte hem och ingen annanstans. Om jag inte svarade i mob direkt när han ringde så fick han för sig så sjuka saker och de nedlåtande orden haglade över mig och han tryckte ner mig i fotknölarna.
Väl hemma skulle jag ta kort på en sak som han bestämt, som en kontroll att jag var hemma. De här korten  han bad om på diverse grejer kunde ske när som helst på dygnet om han inte bara dök upp på konstiga tider bara för att se att jag var kvar hemma och att jag var själv.
Allt jag tyckte om tog han sakta men säkert bort från mig, klackarna, klänningarna, sminket mm. Jag var ”en uppmärksamhetsökade hora” om jag ”visade upp mig”. Matlagningen som jag älskar fick han mig att hata, han fick mig att känna att det var en jobbig och dålig egenskap. Han tog bort allt från mig bara för att jag inte skulle ha något som någon annan kille kunde bli intresserad av. Selfies på instagram fick jag även snabbt lära mig var väldigt horigt.
Han såg även till att jag knappt hade några vänner kvar genom att hitta på lögner om mig till dom eller tvärt om.

Jag gick alltid med blicken nedåt, rädd att folk skulle ta kontakt med mig, rädd för hans reaktion och utbrott. Den rädslan och efter all manipulation om att jag var en äcklig hora, patetisk, värdelös och missanpassad gjorde att jag till slut bad om ursäkt för att jag levde. Jag slutade handla mat på Ica då jag inte klarade av köer, blev helt kallsvettig och fick panikångest. Jag vet inte hur många ggr jag ställde ner min korg med mat och gick därifrån bara för att jag kände att jag var i vägen, tog plats och andras tid. Till slut kände jag mig inte värd mat eftersom jag var den hemskaste människan i världen vilket slutade med att jag inte åt något på 3 veckor. Ja ni kan tänka er hur jag såg ut, utmärglad och död i blicken. Det var även vid denna tiden jag fick hjälp med att flytta och lämna av en utomstående som hade uppmärksammat mig vid ett annat läkarbesök.

Efter mitt förra inlägg så fick jag inte bara stöttande ord utan även kommentarer som att jag var en ”uppmärksamhetsökade hora”, först blev jag ledsen men sen blev jag ärligt talat förbannad. Det var den typen av kommentarer jag var rädd för när jag öppnade upp mig här på bloggen, det var den reaktionen jag var rädd att möta när jag tänkte anmäla och som gjorde att jag inte vågade till slut. Jag blir så förbannad över att jag och många av er andra som gått igenom samma sak ens ska behöva ta emot såna kommentarer. Varför ska vi som råkat ut för människor som förstört vårt liv, blivit misshandlade psykiskt och fysiskt vara tysta?  Varför ska vi fortsätta behöva känna skam över oss själva när det egentligen inte är vårt fel?
Jag valde att gå ut med detta av två skäl, ett av dom var att när man vågar erkänna så läker man och det andra var för att kanske hjälper det någon annan där ute i samma situation. Kanske vaknar någon till och inser vad de faktiskt går igenom. Kanske kan jag väcka hopp och tro på ett bättre liv och riktig kärlek. Se bara på mig, jag ville spendera resten av mitt liv själv men fann oväntat John som behandlar mig väldigt bra.
Det har inte varit lätt att börja erkänna, jag vet inte hur många ggr jag skrivit och raderat men till slut vågade jag och det är jag glad över.

Jag vill avsluta med att säga att jag läst alla kommentarer ni skrivit, här, på insta, min fb samt alla långa mail. Jag vill besvara men det har varit jobbigt känslomässigt så jag har inte orkat. Men det kommer <3

TAGGAR
19 kommentarer | Translate
OM JULIA

Julia Krischel är känd efter att ha medverkat i flera dokusåpor som Top Model, Paradise Hotel och Big Brother. Hon lever livet efter sin egen väg och är inte rädd för att gå emot strömmen. Julia är utbildad makeup artist och hudterapeut och älskar allt inom skönhet. Hennes andra passion i livet är matlagning. I bloggen kommer ni bland annat få ta del av smaskiga recept och inspirerande skönhetstips.

juliakrischel@hotmail.comAnnons
Annons

Laddar