Annons
Annons



Chilibiffar med karljohan, timjan och citron


Den här middagen tar inte mer än 30 min att göra, kanon till vardags 🙂 När John åt maten så utbrast han ”Åh va gott! Vilken god sås!”, sen satt han och försökte gissa vad jag hade i såsen innan jag avslöjade att det var smaksatt creme fraiche denna gången 😉
Jag tycker det är godast med klyftpotatis till och nedanför ser ni hur jag gör min. Men det funkar även med pasta om man hellre vill ha det 🙂

Ingredienser
500 g nötfärs
3 msk chilisås
2 pressade vitlöksklyftor
Salt
Peppar
Smör
2 burkar smaksatt creme fraiche av Karljohan, timjan och citron
0,75 dl vatten
1 msk konc kalvfond

Klyftpotatis:
Fast potatis
Smör
1 vitlöksklyfta
Färsk timjan
Flingsalt

Gör så här
Sätt ugnen på 220 grader. Skölj potatisen och skär den i klyftor. Lägg potatisen på en plåt och knåda in potatisen rikligt i smör. Fördela potatisen så de inte ligger på varandra på plåten. Ställ in i ugnen i 20 min eller tills de börjat få färg, vänd runt potatisen efter halva tiden så de inte bränner fast.  Ta ut plåten och pressa en vitlöksklyfta över, strö över timjan och flingsalt. Ställ in i ugnen ytterligare 5 min.
Blanda färsen med chilisås, vitlök, salt och peppar. Forma till biffar och stek dom i smöret.
Lyft upp biffarna och rör ner creme fraiche, vatten och kalvfond. Lägg i biffarna och låt puttra ett par minuter.
Servera med en fräsch sallad.

bild-147

TAGGAR
2 kommentarer | Translate
OM JULIA

Julia Krischel är känd efter att ha medverkat i flera dokusåpor som Top Model, Paradise Hotel och Big Brother. Hon lever livet efter sin egen väg och är inte rädd för att gå emot strömmen. Julia är utbildad makeup artist och hudterapeut och älskar allt inom skönhet. Hennes andra passion i livet är matlagning. I bloggen kommer ni bland annat få ta del av smaskiga recept och inspirerande skönhetstips.

juliakrischel@hotmail.com



Annons




Annons

Laddar