Annons
Annons



Al dente pasta med vitlöksdoftande kräftsås


En enkel pastarätt som går snabbt att göra men ändå är väldigt god. Perfekt på vardagar!
Jag är helt såld på Barillas pasta Bavette n. 13, så himla god att koka al dente (ca 30 sek kortare tid än angivet på denna förpackningen) ! Testa gärna om ni inte redan gjort det 🙂

Ingredienser 4 port
3 små vitlöksklyftor
En klick smör
4 dl lätt creme fraiche
1-2 tsk sambal oelek (beror hur starkt du vill ha det)
1,5 msk konc hönsbuljong
1,5 tsk honung
0,5 dl hackad persilja
2 burkar kräftstjärtar (170 g styck)
Pasta (gärna Barilla Bavette n. 13)
3 st stora morötter

Gör så här
Pressa vitlöksklyftorna och bryn i en kastrull med en klick smör. Häll på creme fraiche och smaka av med sambal oelek, hönsbuljong, honung och persilja.
Låt kräftstjärtarna rinna av och rör sen ner dom i såsen. De får inte koka, då blir de sega.
Skala morötterna, strimla morötterna sen med en potatisskalare.
Koka pastan al dente. När det åtestår 1 min, lägg i de strimlade morötterna. Häll av pastan och servera pastan med kräftsåsen.

kräftsås

TAGGAR
3 kommentarer | Translate
OM JULIA

Julia Krischel är känd efter att ha medverkat i flera dokusåpor som Top Model, Paradise Hotel och Big Brother. Hon lever livet efter sin egen väg och är inte rädd för att gå emot strömmen. Julia är utbildad makeup artist och hudterapeut och älskar allt inom skönhet. Hennes andra passion i livet är matlagning. I bloggen kommer ni bland annat få ta del av smaskiga recept och inspirerande skönhetstips.

juliakrischel@hotmail.com



Annons




Annons

Laddar